WYD Rio 2013

2012.02.21 12:47

 

Bemutatták a riói ifjúsági találkozó logóját

Rio de Janeiro érseke, Orani João Tempesta jelenlétében mutatták be a 2013. július 23. és 28. között tartandó riói ifjúsági világtalálkozó logóját, amely a város fölé magasodó Megváltó Krisztus-szobrot ábrázolja.

A győztes logót egy 25 éves fiatalember, Gustavo Huguenin szervezte (a találkozó nevének rövidítése: WYDRio2013). Mint azt Gustavo nyilatkozta a találkozó honlapján található beszámoló szerint, csupán egy nappal a határidő lejárta előtt küldte el munkáját, amit az utolsó pillanatban, de nagyon intenzív munkával készített el. Ezek után nagy meglepetésként érte, hogy ő nyert, amit Isten kegyelmének tulajdonít. Gustavo egyébként 19 éves kora óta a karizmatikus megújulás aktív tagja. Egyébként még sosem vett részt ifjúsági világtalálkozón, a madridit az interneten követte nyomon. 

A #logoJMJ Twitternek köszönhetően kedden órákig a brazil internet egyik vezető témája volt a logó ügye – írja a CNA. A logót vallásos és földrajzi elemeket alkotják, amelyek egy szívet formálnak meg a brazil nemzeti színekkel: zölddel, kékkel, sárgával, középen a Krisztus-szoborral.

Forrás: magyarkurir.hu